Bra sida!

GamesNPlay.se Riktigt intressant och roligt projekt i 8:an.

Jag började utveckla speltillverkning och uppsatsskrivande förra året. Detta år har det fördjupats och vi har kopplat en blogg till arbetet. Jag har gått en MOOC i VideoGames and Learning för att bygga på mina kunskaper. Men det är ”tinkering” dvs klura sig fram med händerna som fortfarande är grejen. Inom Freinet Pedagogik kallas det för det ”trevande försöket”. Använda pennor, papper, lera, och digitala verktyg som Gimp, Sumopaint, Gamesalad. WordPress, Newhive, Youtube, Google Drive, Edmodo, Keynote, Slideshare, Mentimeter, Padlet är exempel på tools vi använder.

Det som sticker ut är elevernas engagemang, lär ut, hjälpa, förklara, förstå, visa, dela, upptäcka! 

De tar med sig saker vi lär i skolan hem och tar med sig kunskaper hemifrån till skolan. Spelen ligger som grund. Det kan handla om att förstå analys, att lära sig förstå ”läsa bakom raderna”, utveckla berättande, men också om problemlösande, innovation, skapande. Det svåraste av allt: SAMARBETE. 

gnp

I måndags kom SVT AKTUELLT förbi och ville prata Digitala verktyg i skolan. Eleverna sätts i ett läge där de får förklara vad de lär sig. Jag och min kollega Ida får förklara oss. En del elever tyckte att frågorna var svårt formulerande: kan det ha att göra med att de som frågar har en egen agenda? Eller tar de med sig sin skolgång till skolan? Allt sammanfattas inom lärandet. Och att få lyssna till när elever förklarar för andra utanför vad vi gör i skolan synliggör nya förmågor och knskaper. Skolan i sig kanske ine kan ställa de frågorna?

– Vad lär du dig när du sitter med den där boken? Är det bra att ha en egen bok? Hur gör boken att du lär dig att jämföra och se samband? 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: